Besselvassheia på Frøya

Besselvassheia er det høyeste punktet på Frøya. 76 moh. Besselvassheia fikk navnet sitt etter en navnekonkurranse i lokalavisa høsten 2009.

 

Besselvassheia, Frøya. Foto: Ole-Petter Andersen. www.peakbook.org

Frøya er flat.

Selv om det er ganske flatt på Frøya er mye av landskapet småkupert, berglendt og med små myrområder innimellom. I tillegg til Besselvassheia på 76 moh. er det tre topper som er 74 moh.; Hakkberget, Stutvassheia og Sandvassheia. Det finnes også en del større myrområder på øya. En del av jordsmonnet er skapt på havbunnen, det ser vi tydelig når vi starter turen opp til Besselvassheia fra Skarsvågen og går inn og opp gjennom Stutvassdalen.

Rutebeskrivelse

Følg merket sti fra parkeringsplassen. Første del av turen går på traktorvei av skjellsand oppover Stutvassdalen. Dette er et populært turområde for alle, med turbokkasse også i enden av Stutvassdalen. Det er sau på beite her hele året, derfor er det er viktig å lukke grindene og å vise hensyn særlig under lamminga. Stien videre mot Besselvassheia går både over berg og over små myrområder, og er lagt slik at man har flere utkikkspunkter underveis. Man ser vindmøllene på naboøya Hitra, Tustnastabbene på Møre, Kopparen i Bjugn og i klarvær helt til Titran med fyret og de små fiskeværene rundt hovedøya. Retur samme vei tilbake

FAKTA Besselvassheia

  • Ca 2 timer
  • 6,8 km t/r
  • Fin merket sti
  • 76 moh.
Alder på barn
Har du en kampanjekode eller firmakode
Lukk