Afterwork og juleselskaper på Dolmsundet hotell

Afterwork og juleselskaper på Dolmsundet hotell

AFTERWORK PÅ HOTELLET

Velkommen til vår store afterworkbuffet - her finner du ribbe, pinnekjøtt, masse godt tilbehør og desserter!

Velkommen til førjulsstemning hos oss!

Du kan bestille afterwork alle dager hver dag fra kl 11.00-22.00 frem til jul!

Pris pr person kun kr 295,-.
Sikre deg plass - bestill i dag!

Gjør ekstra stas på far: Stor farsdagsbuffet på Dolmsundet hotell 12. november 2017

Gjør ekstra stas på far: Stor farsdagsbuffet på Dolmsundet hotell 12. november 2017

Gjør ekstra stas på far!
Stor farsdagsbuffet på Dolmsundet hotell!


Søndag 12. november 2017 kl 13.00-18.00


Inviter far og hele familien til oss på søndag!

Vi byr på vårt store farsdagsbord med masse varmretter, kaldretter og desserter!

Spesialpris til far kr 95,-!

Voksne kr 240,-. Barn u/12 år kr 95,-.

Bordbestilling ikke nødvendig.

 

Velkommen!


Kontaktskjema

Navn *
Navn

Dolmsundets store påskebuffet

Dolmsundets store påskebuffet

Velkommen til vår store familiepåskebuffet på Dolmsundet hotell i hele påska! Skjærtorsdag, langfredag, 1. påskedag og 2. påskedag kl 13.00-18.00. Varmretter, kaldretter og desserter. Overraskelser til barna. Velkommen!

Travel og innholdsrik uke på hotellet!

Travel og innholdsrik uke på hotellet!

Vi har hatt fullbooket nær sagt alle dager, og det har tidvis vært så fullt at vi også har leid inn ledig kapasitet hos gode samarbeidspartnere. Bl.a. har Dolmsundet Marina en flott utleie-villa ved rett i sjøkanten - som vi benytter oss av så ofte vi har anledning. 

Kirker på Frøya

Kirker på Frøya

Kirkene på Frøya

Sula kapell, foto Hitra-Frøya lokalavis

Hvor man skal oppføre en kirke, avhenger av bosettinga. På 14- og 1500-tallet bodde de fleste i Frøya på Titran og Sula. Det ble bygget ei kirke på Sula i denne perioden.

Etter kongelig tillatelse i 1740 ble gamlekirka på Sula flyttet til Sletta på Svellingen og ble innviet i 1755, og helgenfigurer, et krusifiks og en alterkalk med disk fulgte med. Årsaken til flyttinga var at folketallet i Sula gikk ned, og Fast-Frøya fikk sterk folkevekst.
Sula kapell som står i dag ble bygget i 1920-åra og innviet i 1925.

Gamle Sletta kirke ble revet i 1882 og gjenstandene ble sendt inn til Vitenskapsmuseet i Trondheim. Ny kirke ble oppført, men brant ned i juni 1984. Den kirka som står i dag ble bygget i 1990 og er en moderne vakker bygning i hvit marmorbetong og står på samme sted som den som brant ned.

Brann i Sletta kirke i 1984. Foto Frøya.no

Den gamle kirka på Titran ble bygd før 1433. Den forfalt og stedet var uten kirke i lange tider. Etter pengeinnsamling ble det i 1873 bygd et bedehus, senere ombygget til det som i dag er Titran kapell.

Titran kapell. Foto Stian Vatn

Hallaren kirke i Storhallaren ble innviet i15. september 1881. Det tok et år å bygge den. Det er en typisk langkirke, men mindre enn f.eks kirka på Sandstad. Alterkalken og disken fra 1490 er blitt brukt helt fram til våre dager, og stammer sannsynligvis fra gamlekirka på Sula.

Det raskt voksende innbyggertallet i Froan i slutten av forrige århundre vekket et lokalt engasjement, som førte til bygging av et eget kapell i Froan.  Bortenfamilien fra Froan bidro sterkt til at kapellet ble bygget på Sauøya i 1904.

Hallaren kirke.

Prøv vårt nye TV-system med HD-TV og skjermdeling

Prøv vårt nye TV-system med HD-TV og skjermdeling

Med vårt nye TV-system kan du i tillegg til å se krystallklare TV-bilder i HD, enkelt koble opp og dele innhold fra din egen smart-enhet. Det fungerer på Apple med Airplay og Andriod/Samsung etc.. med AllShare/Miracast/Screen Mirroring.

Elsa og Anna til hotellet

I helga hadde vi fullt hus- og vel så det! 

Sannelig dukket Anna og Elsa opp også. Artig! :-)

ps: nøkkelkortmappene er fra Vindfang. Foto på mappa et tatt av Marcin S.  

image.jpg

Store grupper på hotellet hele helga

Store grupper på hotellet hele helga

Hotellet har hatt fullt belegg hele helga, både med grupper fra studentpolitikk og gammeldansforeninger.  Fullt hus på hotellrom, leiligheter og hytter. Begge gruppene var hos oss fra fredag til søndag.

Ølsmaking og lunch på Ansnes. Med RIB fra hotellet!

Ølsmaking og lunch på Ansnes. Med RIB fra hotellet!

Bryte opp konferansen med et spennende lunch-event!  

Vi ordner med spennende RIB-transport fra direkte fra hotellet. Turen går til Ansnes brygger. Her får vi en omvisning/øl-kurs på det lokale bryggeriet før vi går til bords for en deilig lunch hos Ola på Ansnes brygger. 

Nedetid på internett natt til 19.09.16

Nedetid på internett natt til 19.09.16

Hotellet vil være uten internett natt til 19. september 2016: 

Fra 19. september 2016 kl 01:00
Til 19. september 2016 kl 06.00. 

...i følge en driftsmelding fra Telenor.

Handel og vandel i historisk perspektiv

Handel og vandel i historisk perspektiv

Hitra- og Frøyaregionen lå også ganske midt i smørøyet i forhold til handelen mellom Bergen og Nord-Norge. Fra slutten av 1600-tallet og framover ble det etablert handelshus flere steder i regionen, hvorav det eldste var Rørøya i Kvenværet og det største var Handelsstedet Hopsjø på Melandsjø.

Næringsliv på Hitra og Frøya

Næringsliv på Hitra og Frøya

Vi kan nok takke næringslivet i regionen for den rivende utviklinga. Det var jordbruk og fiske som var hovednæringa her ute fram til industrialiseringen av landet startet.

Fiskebonden var et kjent uttrykk. Mannen drev kystfiske og kunne på vinteren dra helt til Lofoten på skreifiske og være borte fra heimen i flere måneder mens kona styrte heimen med barn, svigerforeldre og dreiv gården.

Etter hvert som det ble etablert bl.a. skipsverft, sildefabrikker, hermetikkfabrikker, krabbefabrikker på Frøya og Hitra flyttet folk fra gårdene ute i øyene, bygde seg hus og begynte å jobbe i fiskeindustrien.

Hitra kysthavn og Hitra industripark

Hitra kysthavn og Hitra industripark

Hitra Kysthavn og Industripark ligger på Jøstenøya midt i skipsleia mellom Trondheim og Kristiansund, og er dermed et naturlig trafikk- og logistikknutepunkt. Her ønsker Hitra kommune å utvikle eksisterende og etablere ny næringsvirksomhet.

Kirken på Hakkbuan

Før den kirken som senere ble flyttet fra Hakkbuan til Forsnes, hadde det på Hakkbuan stått et kapell fra 1500-tallet. Denne ble rammet av lynnedslag og brant ned 20. juli 1756.

Forsnes kapell, Hitra

Kapellet ble reist i 1763 på holmen Hakkbuan ved Kvenvær der den stod inntil den ble flyttet til Forsnes i 1935.

Kvenvær kirke, Hitra

Kvenvær kirke ble innviet 9. desember 1909. Beslutningen om byggingen ble gjort ved kgl.res. 14. mars 1908 og kirka er bygd på gården Steine. Arkitekt var Nils Ryjord. Kirken erstattet Kvenvær gamle kirke på kirkestedet Hakkbuan på øya Hakkebuøya øst for Kvenvær, fra midt på 1400-tallet, og som ble revet i 1934, flyttet og gjenoppført som Forsnes kapell.

Sandstad kirke, Hitra

Sandstad kirke er innviet 11. juli 1888. Tegningene som ble benyttet ved kirkebyggingen er de samme som ble benyttet da Hallaren kirke på Frøya ble satt opp sju år tidligere. Kirka ble bygget på en tomt fra gården Sandstad, og med kirka ble bygdas kultursentrum flyttet hit.