Dolmsundet hotell - litt om historien. 

Dolmsundet hotell Hitra har sitt utspring fra Hitra Veikro, senere Hitra Kro og motell (1983-1991), på samme område. Hotellet ble ferdigstilt og åpnet i mars 1991. Vi har bygd ut flere ganger, og hotellet er renovert i perioden 2012-2016. 

Pr i dag kan vi tilby overnatting i hotellrom, leiligheter og hytter.
Tilsammen har vi over 180 senger fordelt på 55 enheter. Les om fordelingen her. 

 
Dolmsundet hotell anno 2016

Dolmsundet hotell anno 2016

Bygget og arkitektur

Det er lagt stor vekt på å bruke materialer og byggeskikkser med hittersk særpreg. Granitten i veggene og i fasaden, ca 500 tonn, er hentet fra Hernes ved Kvenvær i Hitra kommune. Arkitekt er Hans Petter Madsø ved MadsøSveen Arkitektkontor. 

Familiedrevet

Dolmsundet hotell Hitra as er et privat aksjeselskap etablert 27. juli 2005. Far og sønn Karl og Stian Vatn står for den daglige driften. Vi har lang erfaring i hotell- og servicebransjen og har lokal forankring. Vi tror at den kombinasjonen skal gi et stabilt og godt hotell- og restauranttilbud til forretningsreisende, reisende i arbeid, kurs- og eventgjester, turister og lokalbefolkningen.

Karl Vatn til venstre. Bildet er fra utbyggingen hotellrom og suiter 220-228.

Karl Vatn til venstre. Bildet er fra utbyggingen hotellrom og suiter 220-228.

Karl Vatn

Karl har en bred bakgrunn fra handel, salg, media og hotell og har vært delaktig i Dolmsundet hotell i mange år. Han har i dag en aktiv rolle på hotellet. 

Stian Vatn til høyre. Her som turleder for en gruppe fra St. Olavs hospital.

Stian Vatn til høyre. Her som turleder for en gruppe fra St. Olavs hospital.

Stian Vatn

Stian startet på hotellet som plenklipper og oppvaskhjelp som 12-åring. I Trondheim jobbet han 2 år (2003-2005) som resepsjonist og servitør på Rica/Scandic Nidelven Hotel, og kom tilbake til Hitra da vi tok over Dolmsundet hotell i juli 2005.