For grupper, familier og turister:

Hopsjøbrygga og traktørstedet Landstrykeren

Handelsstedet Hopsjø - Stedet med historisk sus

2019: Restauranten og krambua er åpent hver dag hele sommeren!

Nils Rosing Parelius (1753-1799) gjorde tidlig Hopsjø til et kjent handelshus med en rik og spennende historie. Nils fraktet fiskeprodukter på egne skip fra Hopsjø til Spania og Europa for øvrig og i retur hadde han edle varer som frukt, tobakk og brennevin i lasten. Varer ble fraktet, noe ble kjøpt og noe også smuglet, for selveste Parelius var en kar med mye på ferde.

Vårt Handelssted har en rik historie og det er derfor viktig for oss å få dele denne historien med deg. Gjennom anisblokk på kramboden, kruttrøyken i hvalfangstmuseet, velsmakende mattradisjoner og yrende markedsliv håper alle vi på Hopsjøbrygga at du vil få et minneverdig besøk hos oss, samtidig som du også kan utforske øyregionen Hitra og Frøyas mange andre kvaliteter.

Traktørstedet Landstrykeren - et spisested som må oppleves


Traktørstedet Landsstryker´n  er blitt kjent som et spisested du bør være innom når du er på Hitra. Her ligger det gammel og ekte historie i veggene og bryggas kokker har blitt kjent for å servere smakfull og delikat mat. Det satses på kortreist mat, og du kan ta en enkel lunch, eller fullverdig middag med delikate forretter, hovedretter og dessert.

Det veksler mellom middagsbuffeter eller bryggas anerkjente a la carte-meny som skiftes gjennom sesongen. De meste tilberedt av kortreiste råvarer og laget fra bunnen av på bryggas eget kjøkken. Her er det ikke halvfabrikata, men ekte vare som brygga ellers.

 

Bilder fra Hopsjøbrygga og området rundt

KRAMBUA

Hopsjøen var et av Trøndelagskystens største handelssteder på 17- og 1800-tallet. Hopsjøens egen krambu er et lite museum over gamle tider på Hopsjøen, da krambua var stedets butikk og samlingspunkt. 

Krambua er holdt slik den en gang var og fremdeles kan du her få kjøpt en del varer - som drops i løs vekt, postkort, skjermluer, krus souvernirer mm. Når man kommer inn i butikken, så føles det som man er 100 år tilbake i tid. 

Krambua var gamle dagers treffpunkt, her fikk du vite siste dagers hendelser og mangt og mye ble diskutert. De som eide og drev de mange små krambuer rundt om i landet hadde på mange vis makten til å "berge" en familie i trange tider - eller det motsatte. Vår krambuvert kjenner Hopsjøens historie og kan ta grupper med på en guidet tur i Hopsjøens historie