Langhuset fra jernalderen.
En opplevelse helt utenom det vanlige

 

Et unikt hus med mange muligheter

Len deg tilbake og bli med oss tilbake til 400-tallet. Stemningen rundt bålet inne i langhuset blir helt unik, og sammen med god mat og drikke blir kvelden uforglemmelig. Vi forteller husets spennende historie og om hvordan det var å bygge, bo og leve i Dolmsundet for ca 1600 år siden. Dette blir en uforglemmelig kveld!

Langhuset ligger på hotellets område. Kun 5 minutter gange fra resepsjonen.

Dresskoden i langhuset er fritidsklær. Gjerne med flere lag slik at du kan kle av/på etterbehov - temperaturen stiger i løpet av kvelden! Vær obs på at det kan lukte litt bål av klærne.

I langhuset kan vi arrangere luncher, vorspiel og middager. Selskaper og jubileum. Langhuset kan brukes til møterom eller møtepauser med historiefortellinger rundt bålet. Hva med å invitere en spennende foredragsholder?

 

Historisk grunn

Her i Dolmsundet er det gjort mange funn som fører oss århundrer tilbake i tid, og for oss er historien viktig. Langhuset er derfor bygd opp på samme måte som i folkevandringstiden. Helt uten hammer og spiker. 

Langhuset er hittil det eneste i Norge som er bygd nøyaktig i de samme stolpehullene som ble avdekt under feltkurset i 1997.

Her befinner vi oss altså på historisk grunn.