Hitra og Frøya byr på flotte turområder!
Vi deler gjerne våre turtips:

Hokkeltinden

Ut-Hitras høyeste topp Hokkeltinden er på 180 moh. Fin og merket vei/sti hele veien til toppen. På tur opp kan du også gå til Margrethes Minde eller fortsette til Strøm langs "Strømsveien over".

Ulvøystien på Ulvøya

Ulvøystien gir deg alt det beste øyregionen har å by på. Dette er kanskje Hitra og Frøyas fineste turmål. Her får du alt i ett: hav, fjære, svaberg, sandstra,d bademuligheter, bergnabber, fjell og eng i samme tu

Margrethes Minde

En fin tur som for det meste går langs gammel kjerrevei, sti helt på slutten. Fint å sykle! Her finner du ruiner etter en tidligere jakt- og lystresidens for familien Parelius, eiere av Handelsstedet Hopsjø.

 

Hestnesfjellet

Til topps på Hestnesfjellet er en kort tur. Kjør ca 15 km fra hoetllet. Parker ved veien og følg fin merket løype opp til fjellet. Det er ca 1 km fra P-plass til toppen. Toppen er markert med en telemast og er godt synlig. 

Alder på barn
Har du en kampanjekode eller firmakode
Lukk

Brannhaugen, Melandsjø

En fin kultursti til en gravrøys på toppen av  Brannhaugen. Flott utstikt mot nordvest, Dolmsundets utløp, Bisøyene, Titran og Frøya! Turen starter ved Hopsjøhagen, mellom Hopsjøbrygga og fabrikken.

 

Titran på Frøya

Det gamle fiskeværet Titran på Frøya byr på blankskurte svaberg, kystfortet Stabben fra krigens dager, fyrstasjonen Sletringen og et vakkert lite tettsted med historisk sus over seg.

Besøk et oppdrettsanlegg

Har du lyst til å besøke et oppdrettsanlegg? Nå kan du oppleve moderne havbruk på nært hold. Opplev en båtreise med RIB og bli guidet på et moderne anlegg.

Tonningen, Kvenværet

Tonningen, Kvenværet

Mange mener at Tonningen er Hitras vakreste fjell. Det står alene og har en karakteristisk form med bratte fjellsider og flatt på toppen. Utsikten er uslåelig og er øyrikets klart beste. 

 

HÅVIKFJELLET

Rett opp fra FV713 på vei mot Kvenvær ligger Håvikfjellet. Typisk hittersk kystterreng med litt myr, kystlynghei og furuskog. Toppturen belønnes med storslått utsikt i alle retninger! Dette blir en flott tur!

Storstraumen

Storstraumen er en svært sterk tidevannsstrøm i innløpet til Barmfjorden. Den har til alle tider vært beryktet for båtfarende. Med sin voldsomme kraft kan den godt velte en robåt.